marktklaar logo geel

Conversatieratio Verhogen? Begin Met Deze 7 Tips

Als online bedrijf is het verhogen van de conversie van je website een van de belangrijkste doelen. Maar hoe doe je dat? Gelukkig zijn er verschillende bewezen strategieën die je kan toepassen om je conversieratio te verbeteren. Hier zijn 8 simpele manieren om je conversieratio te verbeteren:

1. Optimaliseer je landingspagina’s

Eén van de belangrijkste factoren die je conversieratio beïnvloedt, zijn je landingspagina’s. Zorg ervoor dat deze pagina’s duidelijk en aantrekkelijk zijn en dat ze de aandacht van je bezoekers trekken. Vermijd overmatige afleiding en zorg ervoor dat de call-to-action (CTA) opvallend en duidelijk is.

2. Verbeter de laadtijd

Een snelle laadtijd van je website is niet alleen belangrijk voor de gebruikerservaring, maar ook voor uw conversieratio. Bezoekers hebben weinig geduld en als je website langzaam laadt, zullen ze waarschijnlijk afhaken voordat ze een aankoop doen. Zorg er dus voor dat je website zo snel mogelijk laadt.

3. Maak gebruik van social proof

Social proof is een krachtig middel om het vertrouwen van je bezoekers te winnen en je conversieratio te verhogen. Dit kan bijvoorbeeld door klantbeoordelingen en -recensies te tonen, of door te laten zien hoeveel mensen je product al hebben gekocht.

4. Optimaliseer je CTA’s

De call-to-action (CTA) is een cruciaal element van je landingspagina. Zorg ervoor dat je CTA opvalt en dat het duidelijk is wat er gebeurt wanneer iemand erop klikt. Vermijd vage of verwarrende taal en zorg ervoor dat je CTA opvalt door middel van kleur, grootte, plaatsing en tekstinhoud.

5. Maak gebruik van video’s

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Video’s zijn een geweldige manier om je boodschap over te brengen en het vertrouwen van je bezoekers te winnen. Door het gebruik van video’s kan je je producten of diensten in actie laten zien en kunnen bezoekers een beter idee krijgen van wat je te bieden hebt.

6. Personaliseer je content

Door je content en aanbiedingen aan te passen aan de interesses en voorkeuren van uw bezoekers, kan je hen aanspreken in hun taal. Op deze manier maak je makkelijk duidelijk waarom zij jouw product of dienst nodig hebben in hun leven.

7. Maak je website mobielvriendelijk

Steeds meer mensen gebruiken hun mobiele telefoon om online te winkelen, dus het is essentieel om een mobielvriendelijke website te hebben. Zorg ervoor dat je website geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten en dat het gemakkelijk is om te navigeren en aankopen te doen.

Marketingadvies,

rechtstreeks in je inbox: